گروه نان و غلات

1 - در بیماران ام اس بهتر است از غلات ونانهای سبوسدار مانند نان های سنگگ –نان جو ودیگر نان های سبوسدار استفاده شود . این غلات کامل و دارای فیبر والیاف غذایی هستند . به کنترل وزن کمک میکنند و مانع یبوست می شوند  و نیز دارای ویتامین های گروه (B ) هستند .

2-انواع غلات به ویژه ذرت به علت اسیدی کردن ادرار به پیشگیری از عفونت ادراری کمک میکند.

3-اگر به پروتئین های موجود در گندم و جو حساسیت دارید از برنج و ذرت استفاده کنید .

گروه سبزیجات

1- در بیماران ام اس مصرف سبزی تازه به نوع پخته ارجحیت دارد .زیرا باعث کندتر شدن سیر بیماری میشود. (جعفری ,فلفل دلمه ,فلفل سبز و)

2- انواع سبزیجات را میل کنید زیرا مقادیر مناسبی از املاح را به بدن میرساند .

3-سبزیهای دارای برگ سبز تیره مانند اسفناج را حتما میل بفرمایید.

4-سبزی سرخ شده ،پخته،منجمد یا کنسرو شده املاح کم وسدیم زیاد دارند  و  به ویژه در زمان استفاده از کورتون نباید مصرف شود .

5-اگر مشکلات گوارشی دارید سبزی را با آب کم و در ظروف در بسته بپزید و آب پخت آن را هم مصرف کنید .

6-مصرف سبزیجات از یبوست جلوگیری و به کنترل وزن کمک میکند .

گروه میوه ها

1-در بیماری ام اس در روز 4 میوه تازه را بخورید.

در میان میوه ها :انواع آلو به علت اسیدی کردن ادرار به پیشگیری از عفونت های ادراری کمک میکند .(در زمان استفاده ازکورتون به علت داشتن موادقندی زیاد و مواد نگهدارنده  اصلا پیشنهاد نمیشود .)

2-انواع مختلف میوه ها را استفاده کنید .

3-میوه تازه از میوه پخته یا برگه یا آب میوه مفید تر است .

گروه لبنیات

 لبنیات خود منبع  پروتئین ، کلسیم و بعضی مواد معدنی هستند .واین بیماران به علت مصرف کورتون مستعد پوکی  استخوان هستند از این رو بهتر است سه نوبت در روز  مصرف شوند .

گروه گوشت ها :

1-چربی گوشت قرمز باعث تشدید حملات بیما ری میشود و باید از گوشت قرمز کم چربی یا بی چربی استفاده شود .

2-اگر از گوشت مرغ استفاده میشود باید پوست مرغ را جدا کرده دور بریزید .

3-چربی موجود در بدن ماهی باعث کند شدن سیر بیماری میشود وباید هفته ای حداقل 2 بار هر بار 90-60 گرم ماهی های غیر پرورشی به شکل آب پز یا بخار پز استفاده میشود . (ماهی کنسرو ، سرخ و ماهی پرورشی اصلا توصیه نمیشود .)

4-سویا و انواع حبوبات منبع خوب پروتئین هستند که برای بیماران ام اس پیشنهاد میشود وسعی کنید از حبوبات مختلف مانند سویا –عدس – لوبیا و...استفاده کنید.

گروه چربی ها

1 -چربی های حیوانی باعث تشدید بیماری میشود وباید از چربی گوشت، مرغ ،  کره،  خامه و دنبه کمتر استفاده شود.

2-بیشتر از روغن مایع استفاده شود.(از غذاهای سرخ شده کمتر استفاده شود. امعاء و احشاء مانند مانند مغز و دل و قلوه و دسرهای چرب که دارای خامه یا کره هستند را مصرف نکنید.)

3-برای تامین اسیدهای چرب مورد نیاز از روغن های مایع گیاهی استفاده کنید.به جای سرخ کردن غذا را آب پز نموده ودر انتهای پخت مقدار اندکی روغن مایع اضافه کرد.

4-چربی های حاوی اسید های چرب امگا 3 باعث تخفیف بیماری ام اس میشود ,که در روغن ماهی وسبزیجات وانواع آجیل مانند گردو وجوددارد .مصرف 3 عدد گردو در روز ماهی وسبزی توصیه میشود.

5-چربی ماهی دارای ویتامین (D) است که در بیماری ام اس باعث تخفیف شدت بیماری و جلوگیری از پوکی استخوان است.